Fjernvarmen er godkendt af byrådet

1. februar 2023

Fjernvarmen er snart på vej 😊

 

Her er seneste information fra Farsø Varmeværk vedrørende fjernvarme til Fandrup og Ullits.

Vinteren har indtil nu vist sig fra sin milde side, og det kunne ikke komme på et bedre tidspunkt. Det har medført, at energipriserne er stabiliseret for en periode.

Varmeværket og kommunen arbejder med godkendelsesprocessen for projektforslaget, og den 9. januar blev det godkendt i Teknik- og miljøudvalget. Herefter blev det godkendt ved Økonomiudvalg og senest d. 26. januar af Byrådet.

Det er et fælles projekt for Fandrup og Ullits, så økonomien er afhængig af, at begge byer tilsluttes. Derfor er der også beregnet ens priser for tilslutning og anlægsbidrag. Fandrup ligger tættere, men der er ca. 50% flere forbrugere i Ullits, så der er flere faktorer bag ens prissætning.

Vi har nu afleveret ansøgning om tilskud fra fjernvarmepuljen (2.4mio). Når ansøgning er godkendt, kan vi indhente tilbud på materialer og arbejdskraft. Når den endelige økonomi er afklaret, vil vi kontakte jer for at fortælle om jeres pris, og meget mere praktik. Først der er det den bindende tilslutning, og her er det meget VIGTIGT, at der er den nødvendige tilslutning for at projektet kan realiseres. Overvejer du at vente med tilmelding, så skal du være opmærksom på, at anlægsbidraget skal betales i 15 år fra din bolig er tilsluttet. Så udsæt ikke beslutningen til senere, men få dig tilmeldt, så der kan komme ”Grøn Lokal Varme” i din bolig.

  • Varmepris fjernvarme 929kr/år, Investering 50.000kr, levetid 50år
  • Varmepris varmepumpe 185kr/år, Investering 102.000kr, levetid 15år
  • Besparelse ved fjernvarme 256kr/år, efter 15år er samlet besparelse 175.840kr

(tallene er hentet fra projektforslaget).

Parallelt med fjernvarmeprojektet er der en større udbygning af Biogas anlægget i Holme på vej. Dette giver mulighed for at kunne få overskudsvarme til fordelagtige priser. Farsø Varmeværk arbejder tæt sammen med kommunen og biogasanlægget for at kunne udnytte dette bedst muligt. Realiseres projektet vil det være med til at sikre en stabil og billig varmepris.  DERFOR tilmeld jer Fjernvarmeprojektet så snart I har fået den endelige pris pr. forbruger, på den måde får vi forhåbentlig en tilslutning på minimum 60% og går derfor ikke glip af en eventuelt fremtidig billig fjernvarme.

Husk at du kan beregne din egen varmepris på vores hjemmeside, www.farsoe-fjernvarme.dk, hvor du også kan se og læse det projektforslag, vi har sendt til kommunen.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe på varmeværket, 98 63 14 19, eller skrive en mail til br@farsoe-fjernvarme.dk

MVh

Arbejdsgrupperne i Fandrup, Ullits og Farsø Varmeværk