Varmeprisen stiger

28. september 2022

Dyrere fjernvarme i Farsø i 2023.

Ingen i energibranchen er gået ram forbi og det gælder desværre også for Farsø Varmeværk.

Prisen for et gennemsnitshus på 130 m2, stiger fra 1.1 2023 med kr. 1358 kr. til 13.113 kr. årligt.

Det er alene den variable udgift til opvarmning hos forbrugeren der stiger.

En MWh stiger fra 425 kr. til 500 kr., svarende til en stigning på knap 18 % på forbruget.

Den faste afgift er uændret i forhold til tidligere.

Væsentlig stigning i elpriser, ændrede kontraktvilkår på flis leverancer med stigende pris, krigen i Ukraine og høj inflation er medvirkende årsager til at vi for første gang i mere end 10 år hæver priserne.

Men vi skal trods alt glæde os over at prisstigningen ”kun” betyder at varmeregningen stiger med ca. 12% i forhold til 2022. Vi har forsøgt at lave et realistisk budget, og håber at de ændringer og udfordringer der har været i 2022, er tilpasset i budgettet.

Selvom prisen på varmen fortsat er på et acceptabelt niveau, er det med få ændringer muligt at spare på både regningen og på ressourcerne.  En nedsættelse af varmen med 1 grad giver en besparelse på 5% på forbruget.

På varmeværket ser vi hvordan andre varmeværker melder om væsentlig højere stigninger, for nogle forbrugere bliver varmeregningen både 2 og 3 doblet - ligesom forbrugere med individuel opvarmning ser ind i gigantiske stigninger, for mange endda med risiko for at de ikke kan skaffe de træpiller de tidligere har anvendt.

Det er fortsat bestyrelsens forventning at vi kan holde uændret afregningspris for hele året 2022, med baggrund i en overført overdækning fra tidligere, men meget kan ske i de sidste måneder.